Hoppa till sidans innehåll

Förtydligande om träning under Corona-läget

15 APR 2020 09:00
Tillsammans tar vi alla kamp mot COVID-19 / Corona. Här kommer ett förtydligande om vad som gäller just nu.
  • Uppdaterad: 15 APR 2020 09:00

Efter tjafs och hot om att lämna klubben känner vi i styrelsen att vi behöver förtydliga oss.
Vi i styrelsen har beslutat att hålla ner antalet besökande på vårt område för att ta vårt ansvar över de rådande omständigheterna. Vi har gått ut i media och till Kils kommun om att vi tar vårt ansvar och håller nere antal besökande och känner att vi vill stå för det då de gett oss möjligheten att utöka öppettiderna.
Vi vill inte vara de som hjälper till med att sprida COVID -19. Vi skulle kunna ha fler antal besökare men vi skulle också kunna stänga banan, varje klubb tar sina egna beslut och vi har tagit beslut om 50 besökare samtidigt på området totalt med åkare, föräldrar, banvärd, publik och vid träning tränare.


Regeringen har på Folkhälsomyndighetens rekommendationer tillfälligt förbjudit allmänna sammankomster och offentliga tillställningar över 50 personer. De anser att aktiviteter behöver anpassas för att minimera smittspridning. De anser också att varje enskild verksamhet ska göra en riskbedömning vilket vi i styrelsen tycker att vi har gjort genom att begränsa besökarna på området.

Svemo skriver att det är upp till varje arrangör att avgöra hur träning ska genomföras och Svemo  rekommenderar att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.Denna diskussion ska inte tas med banvärden på plats utan hänvisas till styrelsens mejl This is a mailto link.

Vecka 16 och 17 kommer vi att ha öppet för allmän åkning måndag, onsdag, fredag och lördag för medlemmar i Kils Mk Mc. Vid inskrivningen ska medlemsavgiften och träningsavgift kunna styrkas. Då vi inte hunnit göra medlemskort/träningskort kommer det finnas en lista på medlemmar i kiosken som betalats fram till och med idag. Licens ska också visas upp i kiosken.

Då vi tycker att alla ska ha möjlighet att delta så har vi sagt att det är först till kvarn som gäller då vi anser att ett bokningssystem skulle kunna försvåra genom att folk bokar upp sig och sedan inte kommer eller bara kommer en kort stund och då bokar upp ett helt träningstillfälle. Att ringa innan fungerar heller inte så bra då det lika gärna kan vara fullt när man väl kommer.
Vi kommer alltså inte att boka platser. De fåtal personer som är medlemmar och har över 5 mil till banankommer vi att ha överseende med men vi vill då att ni hör av er innan. 

Vi kommer att stänga grinden vid 50 besökare men sedan släppa in folk allt efter att folk åker så väntar man en stund så kommer man med största sannolikhet in och får köra.
Här förtydligar vi ytterligare en gång, har man åsikter om detta tar man det med styrelsen och inte med banvärden.

Vecka 18 börjar crosskolan och då vi har fulla grupper behöver vi dela upp grupperna vilket vi valt att göra genom att utöka en dag för crosskolan. Som vi tidigare skrev så har Kils kommun gett oss möjligheten att utöka för att vi ska kunna hålla nere antalet besökare på området.

Vi har förstått att detta upprör en del av er och vi förstår att vi inte kan göra er alla nöjda men vi försöker göra så gott vi kan men vi vill också följa de rekommendationerna som råder. Vi tycker alla olika och det respekterar vi men en god ton behöver ändå hållas då det inte är okej att bete sig hur som helst.
Vi driver en ideell förening och vi som jobbar aktivt med klubben gör allt arbete på fritiden.
Vi försöker att svara er så gott vi kan i den mån vi hinner.

  • Är ni inte medlemmar i Kils Mk Mc kommer vi under rådande omständigheter tyvärr inte kunna
  • släppta in er.
  • Vi ber er att stanna hemma om ni har symptom
  • Vara noga med handhygienen
  • Hålla avstånd
  • Att inte ta med fler personer än som behövs då detta gör att någon annan kanske inte kan köra
  • Inte vara för många i klubblokalen samtidigt
  • Föräldrar ska vara ute i flaggposterna under tiden barnen kör

Då kioskansvarig har blivit en negativ fras bland vissa medlemmar vill vi i styrelsen ändra benämning till banvärd. Vi vill med detta förtydliga betydelsen med banvärd. Den som är banvärd är inte bara ansvarig för att sälja godis, den har också ansvar för banan under dagen/kvällen, att flagga av, det är den som tar emot anmälningar och skriver in förare, öppnar och stänger banan, kollar så antalet besökare på området hålls mm.
att hålla kiosken stängd är inget alternativ.
En liten notis: I kiosken är ingenting gratis med undantag för tränarna som får gratis kaffe den dagen de är tränare.

Med Covid-19 från och med vecka 18

Måndagar
Crosskola 65cc

Tisdagar
Crosskola 50cc

Onsdagar
Crosskola 85cc delar tid med crosskola 125cc- U19 30/30min

Fredag
Enbart 125cc-uppåt

Lördag
Allmän åkning. Först till kvarn. MAX 50st

Jan-Erik Eriksson och Jimmy Andersson kommer att hålla i motionscross en gång i månaden.

Utan Covid -19

Måndagar
Crosskola 50cc- 85cc

Onsdag
Crosskola 125cc- U19 delar tid med allmän åkning för 125cc och uppåt 30/30min

Fredag
Allmän åkning delade tider

Lördag
Allmän åkning delade tider


Vi vill alla att detta snart ska vara över så vi kan återgå till det vanliga. Om det håller i sig så är det en säsong vi pratar om. Medan vi diskuterar detta ligger andra och kämpar för sina liv. Allt handlar om att hålla nere smittan så vi kan ta oss igenom detta och ge sjukvård och de i riskgruppen bättre förutsättningar.

Tack för att ni respekterar detta och håller en god ton.

Med vänlig hälsning Styrelsen

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

Kils MK MC Corona

VMS

24MX sponsrar Kils MK MC 

Frykenbaden

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 

 

 

 

 

Vill du annonsera här och samtidigt stödja Kils MK MC kontakta This is a mailto link

Postadress:
Kils MK Motorcykel - Motorcykel och Snöskoter
Susanne Lindgren, Dyvelstensvägen 13
66730 Forshaga

Kontakt:
Tel: 0707544101
E-post: This is a mailto link

Se all info